به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر قم،سازمان جدید سیما منظر و فضای سبز شهرداری قم از ادغام دو سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری و سازمان زیباسازی شهرداری قم تشکیلشده برای نخستین بار در سال ۱۴۰۲ بهصورت مستقل بودجه دریافت کرد.
حسین صابری رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورای اسلامی شهر قم که لایحه را مطرح کرد گفت: بودجه سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری امسال در دو مرحله تصویب و در اختیار سازمان قرار گرفت و درمجموع برای سال نخست ۵۰ میلیارد تومان تصویب شد.
وی تأکید کرد: بودجه دقیق و ردیف بهردیف بررسیشده و تمام اشکالات آن با همکاری سازمان اصلاحشده است.
سپس مجید اخوان عضو شورای اسلامی شهر قم نیز خواستار سرعت انحلال دو سازمان شد.
در ادامه جلسه لایحه اخذ مجوز نامگذاری ۳۱ مورد اسامی پیشنهادی جهت نامگذاری شوارع و معابر توسط معصومه آمره عضو هیئترئیسه شورای اسلامی شهر قم و نائب رئیس کمیسیون خدمات شهری و امور زائرین و محیطزیست مطرح شد.
آمره تصریح کرد: بخشی از نامها به پیشنهاد بنیاد شهید انتخابشده و بعضی از نامها درخواست خانواده شهدا که در محل معبر یا کوچه ساکن بوده انتخاب شده است که به تصویب کمیسیون رسیده است.
نرجس نیازمند رئیس کمیسیون زنان و خانواده شورای اسلامی شهر قم نیز خواستار نامگذاری شهدای بانو نیز شد و تأکید کرد باید نام شهیدان بانو نیز در نامگذاریها لحاظ شود.
مصطفی ملایی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم نیز یادآور شد: شهر قم تنها شهری است که نامگذاری معابر آن بر اساس هویت انقلابی شهر انجام میشود اما طبق مصوبه شورا باید نامگذاری معابر در کمیسیون فرهنگی انجام شود.
ماشاالله سعادتمند نیز یادآور شد: شورای نام گذرای اماکن زیر نظر شورای فرهنگ عمومی نیز خواستار نظارت بر نامگذاری امکان خصوصی شد و البته سازوکار شهرداری و شورا را نیز قبول دارد و یکی از اعضای آن شهردار است.
صابری لایحه اخذ مجوز افتتاح حساب به نام جرائم راهنمایی و رانندگی نزد یکی از شعب بانک ملی را نیز مطرح کرد و گفت: طبق قانون جدید درآمدهای پایدار شهرداریها علاوه بر مشخص بودن حسابها باید ردیف بودجه و هزینه درآمدها نیز مشخص و شفاف باشد.
وی تأکید کرد: درصورتیکه شهرداری حسابی غیرفعال و راکد در بانکی دارد شناساییشده و به شورا اعلام کند و در صورت عدم نیاز حسابها را ببندد.
رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: اگر شماره حسابی در بانک ملی راکد است به این موضوع اختصاص داده شود و حساب جدید افتتاح نشود.
صابری همچنین لایحه اخذ مجوز اعمال ۱۰۰ درصدی کاهش عوارض اضافه ارزش حاصله از کاربری با انتفاع بیشتر نسبت به مسکونی ( ماده ۲۹ تغییر کاربری) بابت کد نوسازی با مالکیت آقای رضا گیوه چی را نیز مطرح کرد و افزود: با توجه به کاربری آموزشی زمین کمیسیون تقاضای آقای گیوه چی را پذیرفته و با آن موافق است.
محسن محرری رئیس شورای اسلامی شهر قم یادآور شد: در قانون جدید شهرداریها این تخفیف عوارض برای کاربریهای آموزشی حذفشده است و به علت نامرغوبی زمین میتوانیم این تخفیف را برای این مورد در نظر بگیریم.
سپس روحاله امرالهی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم اصلاح لایحه شماره ۱۳۵۳۹تفویض اختیار به معاون حمل نقل و ترافیک را موردبررسی قرارداد و گفت: با توجه به آییننامه شهرداریها شهردار میتواند بخشی از وظایف خود را تفویض کند و فرمانداری به علت اشکال نگارشی این مورد را رد کرده و شهرداری متن را اصلاحکرده و حدود تفویض را بهصورت شفاف بیان کرده است.
در ادامه امراللهی شیوهنامه مربوط به توافق مابین دانشگاه مفید و شهرداری برای واگذاری زمین برای خوابگاه را نیز مطرح و بیان کرد: در این توافق ۶۳ هزار و ۷۰ مترمربع زمین به شهرداری اختصاص داده میشود.
محرری نیز این توافق را مهم خواند و از تلاش شهرداری و شورای شهر تشکر کرد.
علیرضا اقبالیان مدیر منطقه چهار شهرداری قم نیز خاطرنشان کرد: زمین حدفاصل مدرسه غیرانتفاعی تا بلوار شهید آوینی بوده و با کاربری آموزشی تحقیقاتی در اختیار شهرداری قرار خواهد گرفت.
وی یادآور شد: مجموعاً ۶۴ هزار مترمربع طبق ماده ۱۰۱ به شهرداری اختصاص داده شد و دانشگاه مفید نیز محوطه خوابگاهی خود را دیوارکشی کرده است.
صابری همچنین لایحه اخذ مجوز تمدید مصوبه شماره ۱۰۲۴ تا پایان سال ۱۴۰۲ با موضوع ۴۰ درصد کاهش عوارض صدور پروانه ساختمانی را نیز بیان کرد و گفت: کل مجموعه ۹۱ بلوک است که عوارض ۶۶ بلوک آن در سال ۱۴۰۱ پرداخت شد اما ۲۵ بلوک آن به سال ۱۴۰۲ کشیده شد.
رئیس کمیسیون برنامه بودجه شورای اسلامی شهر قم یادآور شد: در این پروژه ۱۰ درصد شهرداری واگذارشده و بهشرط تسویهحساب عوارض این ۲۵ بلوک تا پایان سال جاری کمیسیون با این تخفیف موافقت کرده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته این تخفیف ۴۰ درصدی برای کل ۲۲ هکتار تصویبشده بود و بهصورت علیالحساب در ابتدای کار برای کل پروژه ۵ میلیارد تومان بهحساب شهرداری واریزشده بود.
محمد وحید نیا مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری قم نیز بیان کرد: پیمانکار در ابتدا ۵ میلیارد تومان برای کل پروژه واریز کرده و سپس بلوک به بلوک و بعد از پایان طراحی و انجام کارهای اداری عوارض آن پرداخت میشده است.
وی خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن برای یکسان بودن تخفیف عوارض در کل مجموعه خواستار اعمال این ۴۰ درصد شده و تا پایان سال نیز باید ۵ میلیارد تومان دیگر بهحساب شهرداری واریز میکند.
در ادامه امرالهی نامه فرمانداری برای اصلاح قوانین ماده ۱۰۱ را نیز مطرح کرد و گفت: چهار ماه از سال گذشته است و مردم نسبت به این موضوع مستأصل هستند و امیدواریم برای مردم راه گشا باشد و کمیته انطباق این موضوع را در نظر بگیرد
اخوان نیز ابراز کرد: اشکالات کمیته انطباق نگارشی است و مردم نسبت به این موضوع اضطرار دارند و باید این مشکل حل شود و برای اینکه به کمیته حل اختلاف کشیده نشود شهرداری در کمیته از شیوهنامه دفاع کند.
محرری تأکید کرد: این شیوهنامه کار جدیدی بوده و کار زیادی برای آن انجامشده است و چندین جلسه اصلاحشده و در کارگروه تخصصی بهخوبی بررسیشده است و باید نمایندگان ما در کارگروه تخصصی و کمیته انطباق حضورداشته باشند و بهخوبی از آن دفاع کنند تا لوایح تعیین تکلیف شده و به دست مردم برسد.
وی از شهردار درخواست کرد: مقدمات کار در شهرداری شروع شود تا با ابلاغ فرمانداری مردم معطل نشوند و امیدواریم فردا این شیوهنامه در کمیته انطباق تصویب شود.
ملایی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم نیز شیوهنامه کمک به مساجد و مراکز فرهنگی را مطرح کرد و گفت: متأسفانه کمکهای شهرداری به مساجد و مراکز فرهنگی به تبصره ۲۵ شیوهنامه منوط شده و ماههاست درخواستها متوقفشده است.
وی شروع ماه محرم را یادآور شد و گفت: از شورا درخواست داریم اجازهنامهای صادر کند تا بررسی و تصویب شیوهنامه جدید پرداخت بدون در نظر گرفتن تبصره ۲۵ انجام شود.
ملایی ادامه داد: تا پایان مردادماه میتوانیم با شیوهنامه قدیم کمکهای شهرداری به مساجد را انجام دهیم.
وی یادآور شد: این شیوهنامه برای نخستین بار در کشور تدوینشده و شهرداری قم تنها شهرداری در کشور است که از مساجد و مراکز فرهنگی به این شکل حمایت میکند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم گفت: نخستین هدف تدوین این شیوهنامه تسریع در کمکهای شهرداری بوده که متأسفانه عدم تصویب آن مانعی برای کمکهای شهرداری شده است.
حجتالاسلاموالمسلمین مرتضی استقامت اشکالات شیوهنامه جدید را مطرح کرد و گفت: در صورت همکاری شهرداری طی هفته آینده میتوان مراحل بررسی و تصویب شیوهنامه جدید را انجام دهیم.
وی تأخیر پرداختهای شهرداری را مطرح کرد و گفت: متأسفانه شاهد تأخیر زمان پرداخت کمکهای شهرداری به مساجد و مراکز فرهنگی هستیم که باعث نارضایتی مردم شده است.
عضو شورای اسلامی شهر قم بیان کرد: این شیوهنامه با دغدغه اصلی شهرداری و شورای شهر فاصله داشته و باید موارد آن بهصورت کامل موردبررسی کارشناسی قرار گیرد.
سید مرتضی سقاییان نژاد شهردار قم نیز تصویب نهایی شیوهنامه را زمانبر دانست و بیان کرد: میتوانیم یک تصمیم فوری برای ماه محرم گرفته و تا تصویب شیوهنامه بخشی از کمکهای شهرداری را پرداخت کنیم.
وی خطاب به حجتالاسلاموالمسلمین استقامت و دغدغههای شورا تأکید کرد: دیروز تا آخر وقت شیوهنامه بررسی شد اما برای تسریع در کمکهای شهرداری به مساجد به مناسبت ماه محرم میتوان تبصره ۲۵ را نادیده گرفت.
امراللهی نیز بر بررسی و تدوین کارشناسانه دستورالعمل تأکید کرد و گفت: زمانی که به مردم وعدهای میدهیم باید به آن عمل کنیم و تأخیر در تصویب این دستورالعمل نارضایتیهای زیادی ایجاد کرده است و این کمکها که عدد قابلتوجه ای هم نیست نباید انقدر طول کشیده و مردم را معطل کند و باید تا شروع ماه محرم تعیین تکلیف شود.
انتهای پیام/ر