به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر مقدس قم، جلسه هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مقدس قم با حضور اعضای ستاد اربعین حسینی استان در سالن جلسات ساختمان شهد باکری برگزار گردید.
ابوالقاسم مقیمی معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم و جانشین ستاد اربعین حسینی استان قم با ارائه گزارشی از تصمیمات اتخاذ شده، از همکاری مدیریت شهری و خاصه شورای اسلامی شهر قم که به صورت ویژه پیگیر تحقق امور جاری ذیل خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی است، تشکر نمود و اظهار داشت: اگر امروز مسیر پیادهروی اربعین حسینی و زیارت عتبات عالیات با ایمنی و امنیت باز است، به برکت خون مطهر شهدا است و نسبت به این موضوع نباید بیتفاوت باشیم و تبیین این رشادتها و جانفشانیهای شهدا و سبک زندگی آنها در این مراسم بزرگ، ضرورت دارد.
مقیمی با قدردانی از زحمات موکب داران گفت: الحمدلله تلاش و حرکت مجموعههای مردمی و مواکب و همراهی دستگاههای اداری و اجرایی، استان قم را به قطب رویدادهای فرهنگی و مذهبی تبدیل کرده است و واقعاً طی سالهای اخیر در استان قم شاهد خدماترسانیهای بیشتر و بهتر به زائران و مجاوران حرم مطهر بانوی کرامت هستیم.
وی با تاکید بر اینکه به دنبال حذف چرخههای اضافه روند مکاتبات اداری برای موکب داران در ایام اربعین حسینی هستیم، افزود: یکی از نیروهای معاونت اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری نیز در مجموعه ستاد بازسازی عتبات عالیات استان برای تسهیل امور مستقر خواهد شد.
همچنین مهدی قربانی کرم، رئیس کمیته مردمی ستاد اربعین حسینی استان قم نیز با ارائه گزارشی از تجربیات سنوات قبل این کمیته، راهبرد اصلی را در خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی سپردن امور به خود مردم برشمرد و گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا کنون بیش از هزار و ۷۰۰ خادم در قرارگاه مردمی اربعین برای خدمترسانی به زائران اربعین حسینی جذب و سازماندهی شدهاند.
قرارگاه امسال در قالب ۹۰ واحد و کمیته سازماندهی شده و از ابتدای سال تاکنون ۳۰ جلسه هماهنگی و همافزایی و بررسی نقاط قوت و ضعف خدمترسانیهای سالهای گذشته، برگزار شده است.
وی ابراز کرد: امسال علاوه بر مسجد مقدس جمکران، امامزاده شاه جمال (ع)، منازل، مساجد و حسینیهها، مدارس و دانشگاهها، بقاع متبرکه امامزادگان برای میزبانی از زائران مراسم بزرگ پیادهروی اربعین ساماندهی شده است.
مسئول قرارگاه مردمی اربعین قم بیان کرد: بیش از هزار و ۷۰۰ خادم از ابتدای سال تاکنون برای خدماترسانی در بخشهای پذیرش و اسکان، پذیرایی و اطعام، فرهنگی و تبلیغی، بهداشت و درمان، ایستگاه صلواتی، انتظامات و رسانه، جذب و سازماندهی شدهاند.
در ادامه صادق بیطرفان مدیرکل فرهنگی استانداری قم با اشاره اینکه هفت سال از شروع فعالیت قرارگاه مردمی اربعین میگذرد، گفت: قرارگاه اربعین پس از این سابقه پررنگ خدمترسانی، امروز به بلوغ فرهنگی و عمومی برای ارائه خدمات رفاهی و فرهنگی به زائران حرم مطهر سیدالشهداء (ع) رسیده است.
مدیرکل امور فرهنگی استانداری قم با بیان اینکه قرارگاه مردمی اربعین، بایستی از یک اتفاق خاص به رویداد استانی و بلکه ملی تبدیل شود، عنوان کرد: فعالیت و خدماترسانی این قرارگاه نباید محدود و محصور در یک نقطه و مکان باشد؛ بلکه بایستی از تمام ظرفیتهای استان قم در این راستا استفاده شود.
وی با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی خدمترسانی به زائران مراسم اربعین در بین مردم، تصریح کرد: اگر محلات، بقاع متبرکه امامزادگان، مدارس، مساجد و حسینیههای سطح استان قم برای این حرکت عظیم بسیج شوند، وسعت قرارگاه مردمی اربعین حسینی را بیش از پیش و خدمترسانیها را ماندگار میکند و ان شا الله خدمترسانی به زائران مراسم اربعین بین مردم قم به فرهنگ عمومی تبدیل میشود.
در پایان محسن محرری رئیس شورای اسلامی شهر مقدس قم نیز با تشکر از خدمات انجام گرفته، آمادگی مدیریت شهری را جهت برگزاری هر چه باشکوه تر این مراسم ابراز کرد و مقرر گردید این مهم با محوریت کمیسیون خدمات شهری و امور زائرین در شورای اسلامی شهر قم پیگیری گردد.