به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر مقدس قم، دکتر مصطفی ملایی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم در گفتگو با خبرنگار مهر، سابقه مشارکت مردم در انتخابات را یادآور شد و اظهار داشت: در طول تاریخ مردم ایران در تمام انتخابات کشور باروحیهای انقلابی و پرشور شرکت کرده و به اهمیت انتخابات بهعنوان یک ضرورت آگاهی دارند.
وی به گلایههای مردم در مورد مشکلات اقتصادی و سیاسی اشاره کرد و افزود: امروز دشمنان قسمخورده انقلاب تلاش میکنند از گلایههای مردم استفاده کرده و با ایجاد ناامیدی مردم را از رأی دادن منصرف کنند اما بهعنوان کسی که تجربه سالها کار در این کشور را دارد میگویم شرکت در انتخابات و رأی دادن یک اتفاق بسیار حیاتی، مهم و ضروری است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم صندوق رأی را دارای شأن بسیار زیادی در جمهوری اسلامی ایران دانست و بیان کرد: انتخابات نقطهی اتصال شهروندها با ساختار حکومت است و باید بدانیم تنها مجرای اثرگذاری و اعلام حضور شهروندان در عرصه سیاسی فقط و فقط همین صندوق رأی است.
وی ادامه داد: هر یک از ما در زندگی روزمره موقعیتها مختلفی داریم که باعث میشود تأثیرگذاری اجتماعی داشته باشیم، اما در عرصهی سیاست، تنها نقطهای که ما میتوانیم حضورداشته باشیم و تأثیرگذاری خودمان را نشان دهیم، همین صندوق رأی است.
ملایی در ادامه زندگی روزمره را مرتبط با تصمیمات سیاسی و کلان عنوان کرد و گفت: اگر باید تغییری در وضعیتمان ایجاد شود و افرادی باقابلیتها و توانمندیهای خاص به میدان بیایند و افراد کارآمد کنار گذاشته شوند و شاهد بهبودی شرایط باشیم نیاز است در انتخابات حضور پیدا کنیم.
وی با یادآوری تاریخ ایران در چند صدسال گذشته خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این نقطه و عبور از دورههای مانند سلطنت، مشروطیت بدون دین و احکام و همچنین پهلوی خونهای زیادی ریخته شده و پدران و مادران ما خوندلها خوردهاند.
ملایی ادامه داد: صندوق رأی فقط یک جعبهی معمولی نیست، صندوق رأی چیزی است که برای آن خونهای زیادی ریخته شد و دلهای زیادی داغدار شده تا این صندوق سرپا شود و ما به این عزت و اقتدار دست پیدا کنیم.
وی یادآور شد: قبول دارم گاهی اوقات قدرت صندوق رأی کمرنگ یا پررنگ میشود، گاهی اوقات در این انتخابات یا آن انتخابات احساس میکنیم که گزینههای ایدهآل ما حضور ندارد، اما اهمیت صندوق رأی برای دیروز و امروز و این انتخابات و آن انتخابات نیست.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم کارکرد صندوق رأی را ابدی توصیف کرد و گفت: صندوق رأی از دههها قبل کارکرد داشته و تا آینده هم نقش خواهد داشت، البته به شرطی که من شهروند آن را زنده نگهدارم و امکان مشارکت سیاسی را برای خودم فراهم کنم.
وی عدم شرکت در انتخابات را از زاویه دیگری تشریح کرد و افزود: یکبار مسئله را از زاویهای دیگر ببینیم، اینکه اگر گمان میکنیم که درجایی کسی هست که گزینهای ناکارآمد بوده و مطلوب ما نیست، احتمالاً او تمایل بیشتری دارد که ما در انتخابات حضور نداشته باشیم.
ملایی ادامه داد: احتمالاً او بیشتر از هر کسِ دیگری دوست دارد که ما در انتخابات مشارکت نداشته باشیم تا بتواند بدون حضور ما کارش را پیش ببرد، باید بدانیم رأی ما حتی درجایی که هزار مشکل و گرفتاری وجود دارد بهمنزلهی یک گام کوچک برای ابراز وجود و تلاش برای اثرگذاری است.
وی در ادامه تغییر را یک فرایند طولانیمدت دانست و بیان کرد: کسی که سالها در عرصههای اجتماعی و سیاسی فعالیت کرده باشد، بهخوبی میداند که تغییرات یکشبه اتفاق نمیافتد، گاهی پیش میآید که یک تغییر خیلی کوچک، مثل اضافه یا کم شدن فقط یک نفر در مجلس، باعث میشود که در طولانیمدت اثری مهم و ماندگار ایجاد شود.
عضو شورای اسلامی شهر قم در پایان با دعوت همه آحاد ملت برای شرکت در انتخابات گفت: از همه دوستانی که صدای من را میشنوند دعوت میکنم که با حضورشان در انتخابات روز جمعه، اهمیت و اعتبار صندوق رأی را پررنگتر از قبل کرده و از امکان مشارکت شهروندی در عرصهی سیاسی استفاده کنند.
وی تأکید کرد: جانهای عزیزی برای سرپا نگهداشته شدن این صندوق ریخته شده و باعث شده امروز امکان رأی دادن برای ما فراهم شود، روز جمعه همهی ما انشاءالله سهم ناچیز خودمان در حفظ و تداوم این ارمغان شهدا را برآورده میکنیم.