به گزارش روابطعمومی شورای اسلامی شهر مقدس قم حجتالاسلاموالمسلمین اسکندری با حضور در صد و چهل و چهارمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم که در ساختمان شهی زینالدین برگزار شد، ضمن تقدیر و تشکر از اعضای محترم شورای اسلامی شهر قم و بهویژه رئیس شورا اظهار داشت: موضوع قران از یک حساسیت خاصی برخوردار بوده و شورا و مجموعه شهرداری نسبت به این مسئله حساسیت خاصی را نشان میدهند و در این حوزه فعالیت دارند.
وی سابقه برگزاری مسابقات قرانی که در بخش حفظ، قرائت، صوت و لحن برگزار میشود را یادآور شد و افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی این مسابقات توسط سازمان اوقاف برگزار میشده و برکات خوبی برای کشور ایران و کشورهای اسلامی داشته است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم به شبهاتی که بدخواهان مکتب اهلبیت (ع) نسبت به تشیع ایجاد میکردند اشاره و بیان کرد: درگذشته از ناحیه بدخواهان مکتب اهلبیت (ع) متهم بودیم که شیعه به قرآن بیتوجه است و باور نمیکردند که تشیع مسئله قرآن را مسئله اول خود بداند که برگزاری مسابقات قرآن در کشور ایران و دیگر کشورهای اسلامی این اتهام را که موردتوجه شیعیان بوده را زدود.
وی قاریان و حافظان ایرانی را افتخار کشور و تشیع دانست و تصریح کرد: اما متأسفانه نکتهای که همواره مورد غفلت قرار گرفته بحث معارفی قرآن است که گاهی مسابقات در برخی مؤسسات بهصورت محدود برگزار شده اما چند سال گذشته این مسئله در دستور کار اوقاف قرار گرفت که بحث معارفی هم در اوقاف و مسابقات قرآنی فعال شود و طی جلساتی قم بهعنوان مرکز مسابقات انتخاب شد.
حجتالاسلام اسکندری ادامه داد: یک ظرفیت بسیار عظیمی در قم است و مطلبی از ائمه آمده که در آخرالزمان علوم الهی و اسلامی از قم به عالم منتشر میشود و به این اساس قرار شد تا مسابقات بینالمللی معارف قرآنی بهصورت مستقل در شهر قم برگزار شود.
وی مسابقات معارفی را شامل مباحث مربوط به قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه اعلام کرد و گفت: در سال گذشته اهلسنت نیز در مسابقات معارف قرآن کریم شرکت کردند و حتی آنها در صحیفه سجادیه حائز رتبه شدند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم یکی از موانع بزرگ اجرای مسابقات بینالمللی معارف را نبود زیرساخت دانست و خاطرنشان کرد: موانع زیادی سر راه مسابقات بینالمللی قرار دارد، از جمله نبود فرودگاه، مرکز اسکان و سالنهای مجهز برای برگزاری این مسابقات است.
وی در ادامه خواستار کمک مدیریت شهری و شهرداری در برگزاری سومین دوره این مسابقات شد و گفت: در بخش تبلیغات، ایابوذهاب و اسکان نیاز به کمک مدیریت شهری و شهرداری داشته و امیدواریم اعتباری بهصورت سالانه از بودجه شهرداری قم برای برگزاری این مسابقات به ما اختصاص دهید.
حجتالاسلام اسکندری در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به مطالبه اعضای شورای شهر قم مبنی بر تعامل اداره کل اوقاف برای ساماندهی آرامستان وادیالسلام، آرامستان نو و امامزاده قاسم گفت: ما به زیباسازی شهر اعتقاد داریم اما نمیتوانیم مورد وقف را خارج از نیت واقف صرف امور دیگری کنیم.
وی قصد مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم را ممانعت از تحقق خواسته مردم نداست و بیان کرد: ما درگیر مسائل فقهی و شرعی هستیم و نمیتوانیم موضوع وقف را تغییر بدهیم در مورد آرامستان وادیالسلام نیز باید پاسخگو باشیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم سپس دفن در امامزادگان را خلاف وقف دانست و گفت: ما نیز مخالف دفن در امامزادگان هستیم؛ اما مطالبه مردم اجازه جلوگیری از این کار را نمیدهد و هزینههای سنگین قبر برای خود امامزاده هزینه میشود.
وی اجرای ممنوعیت دفن در آرامستان نو را خلاف قانون و شرع دانست و تأکید کرد: واقف زمین برای دفن مؤمنین وقف کرده و باید به موقوفه بهعنوان یک شخصیت مستقل نگاه کرده و برای آن تصمیم بگیریم و حتی امام و رهبری نیز در مورد تصمیم برای موقوفات توقف میکردند.
حجتالاسلام اسکندری مصلحت و مطالبه مردم را یک بخش از این موضوع دانست و بیان کرد: موقوفات را باید بهصورت مستقل بررسی کرده و نیاز است در جلسات مشترک به تصمیم نهایی و در جهت نیت واقف دست پیدا کنیم.
انتهای پیام/