به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر مقدس قم، دکتر سید محمدحسین دهناد نقش مدیریت شهری را در ساختار حاکمیتی کشور موردتوجه قرارداد و اظهار داشت: مدیریت شهری در ساختار حاکمیتی کشور در حوزه پیشرفت و آبادانی سهم به سزایی دارد و این مهم از میزان بودجه در اختیار کلانشهرها قابل استناد است.
وی بودجه عمرانی کشور در سال ۱۴۰۴ را ۵۶۰ همت اعلام کرد و افزود: ۵۶۰ همت عددی است که برای بودجه عمرانی تمام سازمانها، وزارتخانهها و دستگاههای دولتی پیشبینیشده درحالیکه بودجه کلانشهرها عددی معادل نیمی از این بودجه کلان است.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر ادامه داد: در اختیار داشتن عددی معادل نیمی از بودجه عمرانی کل کشور یعنی حدود ۲۸۰ همت در شهرداریهای کلانشهرها نشان از ظرفیت بالای مدیریت شهری در اجرای پروژههای مولد و پایدار دارد که باید از این فرصت و ظرفیت در تحقق شعار سال استفاده شود.
وی تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید را راهبردی برای مدیریت شهری دانست و بیان کرد: باید هدایت نقدینگی موجود در شهرها توسط مدیریت شهری در پروژههای سرمایهگذاری و مولد در دستور کار قرار گیرد و این امر کاملاً اجرایی و عملی است.
دهناد راهاندازی صندوقهای تأمین مالی جمعی را راهی برای جذب سرمایههای خرد و کلان مردمی معرفی و خاطرنشان کرد: مدیریت شهری میتواند نقش تسهیلگری را در هدایت سرمایههای مردم در پروژههای شهری با استفاده از ابزاریها نوین تأمین مالی جمعی مانند صندوقهای مالی ایفا کند.
وی ادامه داد: صندوقهای تأمین مالی جمعی میتوانند علاوه بر تأمین سود موردنیاز مردم به یک درآمد پایدار برای شهرداری و پیشرفت و آبادانی شهر تبدیلشده و نقدینگی راکد در دست مردم و سرمایهگذاران را به یک سرمایه مولد بدل کند.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر قم سپس به ظرفیتهای شهرداری در حوزههای مختلف اشاره و ابراز کرد: شهرداریها ظرفیتهای زیادی در حوزههای مختلف مانند گردشگری، خدمات شهری، حملونقل و انرژی داشته و میتوان با انعقاد قراردادهای مشترک بین دولت، شهرداری و مردم این سرمایههای خرد و کلان مردمی را مدیریت کرد.
وی یادآور شد: البته شهرداری هم میتواند بستههای مختلف سرمایهگذاری تعریف کرده و متناسب با بستههای سرمایهگذاریهای خرد و کلان مردمی خودش هم منابعی را تزریق کند.
دهناد خواستار بازنگری در دستورالعملها و فضای بروکراسی طولانی حوزه سرمایهگذاری شد و گفت: باید برای ایجاد جذابیت لازم برای مردم و سرمایهگذاران دستورالعملهای زودبازده و ساده تعریف کنیم تا مردم از تضمین سرمایه خود مطمئن شده و شاهد به نتیجه رسیدن سریع باشند.
وی در پایان اضافه کرد: شهرداری میتواند صندوقهای مالی با دستورالعمل و مقررات جذاب در حوزه املاک و مستغلات، زمین و ساختمان در شهر ایجاد کرده و در تحقق شعار سال و ارتقای تولید در پروژههای مولد گام مؤثری را بردارد.
انتهای پیام/