به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهرمقدس قم، نیروگاه محلهای با بیش از ۴۵۰ هزار نفر جمعیت در غرب قم قرار دارد که بیشتر قسمتهایش قدمتی بیش از ۵۰ سال ندارد به گفته مسئولین، بزرگترین مراسم عزاداری در قم در مناطق نیروگاه و آذر انجام میشود، فعالیتهای سیاسی در این مناطق بیشتر است و مردم این مناطق همواره در صحنههای مختلف انقلاب حاضر بوده و هستند.
منطقه ۲ و منطقه ۶ شهری قم از جمله مناطق محروم و کم برخوردار قم هستند که بیشترین مشارکت در انتخابات را در هر دوره از برگزاری انتخابات دارند و نامزدهای انتخابات نیز بیشترین فعالیت خود را در این مناطق انجام می دهند و محوریت این منطقه محله نیروگاه است که به قطب انتخاباتی قم تبدیل شده است.
تأکید رهبر انقلاب به محرومیت زدایی از محله نیروگاه
خواسته ها و دغدغه های مردم انقلابی محله های یاد شده مطالبات به حقی است که مدت ها روی زمین مانده بود از جمله آسفالت نبودن برخی خیابان ها و خرابی و کیفیت نامناسب آسفالت بسیاری از کوچه ها و خیابانهای، نبود امکان تفریحی ، ورزشی و خدماتی که بعد از سفر رهبر معظم انقلاب در آبان سال ۸۹ به قم و تأکید ویژه در خصوص این منطقه اتفاقات خوشایند عمرانی و فرهنگی زیادی در این منطقه رخ داده است.
مقام معظم رهبری در سفر به قم به تنها محله ای که مستقیماً اشاره کردند منطقه نیروگاه بود که فرمودند: منطقهی نیروگاه که گفتند، با همهی محرومیت هایی که دارد، مردم آنجا جزو مشتاقترین و علاقهمندترین مردم در جهت انقلاب و در جهت آرمانهای انقلاباند؛ این را ما اطلاع داریم در دوران دفاع مقدس هم همین جور بوده، بعد از آن هم تا امروز همین جور بوده است. یا محلهی شاه ابراهیم و محلات دیگری که محلات فقیر و عقبماندهی قم هستند، باید با رویکرد امور رفاهی، بهداشتی، آموزشی و خدماتی، یک فکر اساسی برای این محلات بشود.
حسن مالکی نژاد ضمن گرامی داشت ایام سالروز سفر رهبر معظم انقلاب به قم، اظهار کرد: بعد از سفر رهبر معظم انقلاب به قم پروژه های عمرانی زیادی در محله های کمتر برخوردار از جمله منطقه نیروگاه قم انجام شد از جمله بازگشایی مسیرهایی که می توانست تأثیرگذار در مسئله ترافیک این محله ها باشد.
اجرای پروژه های متعدد عمرانی در منطقه نیروگاه
وی گفت: در منطقه نیروگاه پروژههای زیاد انجام شده و در حال انجام است، ۹۵ درصد پروژه خیابان شهیدان فهیمی انجام شده، خیابان کارگر بازگشایی شد، پروژه جمهوری و پل ۹ دی که دو منطقه ۲ و ۴ را به هم مرتبط کرد نیز انجام شد که باعث خوشحالی مردم منطقه ۲ و ۶ شد البته این پروژه از میدان امام حسین(ع) به سمت کمربندی امام علی(ع) ادامه پیدا خواهد کرد.
عضو شورای اسلامی شهر قم افزود: بسیاری از محله های منطقه ۲ به گفته رحیمی شهردار این منطقه آسفالت شده است و کوچه ای وجود ندارد که آسفالت نشده باشد ساخت و ساز ساختمان های فرهنگی زیادی در منطقه ۲و ۶ انجام شده از جمله آن ها مجتمع فاطمه الزهرا (س) در خیابان آیت الله کاشانی که مجهز به سینما نیز میباشد.
مالکی نژاد افزود: پروژه خیابان قاضی طباطبایی در محله جوادالائمه(ع) باعث تسریع در رفت و آمد شده است همچنین در این چند سال اخیر کارهای عمرانی زیادی از جمله احداث بوستان های متعدد در این منطقه انجام شده است.
وی تأکید کرد: در مناطق کمتر برخوردار چندین ورزشگاه ساخته شده از جمله ورزشگاه خیابان کارگر و خیابان سمیه، ۴ ورزشگاه دیگر در دست احداث است که به دلیل نوسانات قیمتی که در سال گذشته رخ داد متأسفانه پیمانکاران نتوانستند آن را ادامه دهند و قراردادهایشان را فسخ کردند و ما مجبور شدیم قراردادهای جدید ببندیم و اکنون ادامه پروژه های ورزشی در حال انجام است.
با وجود اینکه در این ۹ سال اخیر اتفاقاقات خوشایند زیادی رخ داده و بسیاری از پروژه های عمرانی و فرهنگی در مناطق کمتر برخوردار قم انجام شده است اما این محله ها هنوز در بسیاری از مسائل دچار مشکلات و محرومیت ها هستند و باید همچنان مسئله محرومیت زدایی در این مناطق ادامه یابد تا آنچه مد نظر رهبر معظم انقلاب بوده به صورت کامل محقق شود.