به گزارش شورای اسلامی شهر مقدس قم به نقل از گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی لاریجانی امروز (یک شنبه، ۱۰ دی ماه) با برخی شهرداران کلانشهرها دیدار کرد.
لاریجانی خطاب به مسئولان حاضر در نشست با بیان اینکه واقف به زحمات شما هستیم و کار شما در کشور از نظر روحیه مردم و مسائل تاثیرگذار است، گفت: برای پسماند کمتر چاره اندیشی شده است در حالی که در این کار پول وجود دارد ما فاینانس آن را دنبال میکنیم، زیرا اینکار باعث درآمدزایی برای شما میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پسماند ثروت است و نباید بر زمین بماند، تصریح کرد: برای مدیریت پسماند باید برنامه داشته باشیم و به تولید برق از پسماند توجه شود؛ نیاز است صدا و سیما تبلیغات مناسبی داشته باشد و تفکیک زباله مورد توجه قرار گیرد، زیرا چهره شهر را تخریب کرده است.
ضرورت کاهش هزینه شهرداریها
رئیس قوه مقننه بر ضرورت کاهش هزینه شهرداریها تاکید کرد و افزود: باید به فکر کاهش هزینهها بود، متاسفانه شهرداریها هیچ برنامه و فکری برای چابک سازی ندارند در حالی که کار آنها از دولت راحتتر است و ضوابط دولتی در رابطه با آنها وجود ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهرداریها باید در مورد برخی امور به دولت کمک کنند، تصریح کرد: متاسفانه در کشور کمبود تکنسین داریم و آموزش فنی و حرفهای مورد توجه قرار نگرفته است؛ این در حالی است که برخی کارهای شهرداریها در اولویت نیست، شهرداریها میتوانند به آموزشهای فنی و حرفهای توجه جدی داشته باشند، دست شما باز است و میتوانید ورود کنید.
الویری: اگر ۴۸ ساعت کار شهرداری با خلل مواجه شود کشور به هم میریزد
الویری گفت: مسائل و مشکلات شهرداری برخی بودجهای و برخی بودجهای نیست، طبق قانون مصوب مجلس لایحه بودجه باید هرساله به شورایعالی استانها فرستاده شود، اما متاسفانه در این رابطه کوتاهی وجود دارد و در این رابطه اعتراض و شکایت خود را به کمیسیون اصل ۹۰ ارائه کردیم که براساس آن دولت و سازمان برنامه و بودجه وظیفه قانونی خود را انجام نمیدهند.
وی خطاب به دکتر لاریجانی با بیان اینکه تقاضا میکنیم نماینده ما در کمیسیون تلفیق حضور داشته باشد، افزود: در مجلس نمایندگان دولت فعالیت دارند، اما متاسفانه شورایعالی استانها هیچ نمایندهای ندارد، اگر قرار باشد شورایعالی استانها جایگاه قانونی داشته باشد که دارد، باید این موضوع حل شود.
الویری یادآور شد: لایحه مالیات بر ارزش افزوده که ایرادات فراوانی دارد، با همان موجودیت قبلی در لایحه ۹۸ پیش بینی شده است.
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه در بودجه ۹۸، ۶ هزار میلیارد اعتبار قیر برای شهرهای کوچک پیش بینی شده، اما برای کلانشهرها چیزی در نظر گرفته نشده، ادامه داد: ما پیش بینی کردیم که حداقل باید ۱۰ درصد برای کلانشهرها پیش بینی شود.
حناچی: ضرورت به رسمیت شناختن اخذ عوارض در قالب قانون مالیات محلی برای شهرداریها
پیروز حناچی، شهردار تهران بر ضرورت به رسمیت شناختن اخذ عوارض در قالب قانون مالیات محلی برای شهرداری ها، گفت: توزیع مالیات حق دولت است، اما بودجههای عمومی ما توسط قانون بودجه سالیانه نباید نقض شود ما چیزی از دولت نمیخواهیم، اما چیزی از ما نیز برندارد.
وی با بیان اینکه دولت درآمدهای محلی را به رسمیت بشناسد مشکل ما حل میشود، ادامه داد: اغلب شهرداریها در رابطه با قیر مشکل دارند البته بعد از اعدام سلطان قیر، قیمت قیر نزولی شده است، نیاز است موضوع قیر در بودجه به صورت دائمی حل شود.
مرتضی سقائیان نژاد، شهردار قم با بیان اینکه فعالیتهای شهرداری بسیار مهم است، تصریح کرد: متاسفانه بار شهرها روی دوش شهرداریها است و، اما بسیاری از شهرداریها برای پرداخت حقوق با مشکل مواجه هستند.
وی ادامه داد: شهرداریها بودجه مستقل دارند، اما دولت تغییراتی در بودجه ایجاد و شهرداریها را با مشکل مواجه میکند. در بودجه ۹۸ مقرر شد عوارض بند الف. ماده ۳۸ به شورای برنامه ریزی پرداخت شود؛ عوارض ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای ما خیلی مهم است، اما متاسفانه به هدفمندی یارانهها اختصاص یافت و امسال در تبصره ۱۴ پیش بینی شده است.
شهردار قم با بیان اینکه ما مجلس را حامی خود میدانیم، گفت: انتظار داریم به ما کمک کنید.
جمعیت شهرنشین کشور ۸۰ درصد است، اما تمامی خدمات توسط شهرداریها ارائه میشود
قدرت الله نوروزی، شهردار اصفهان با بیان اینکه جمعیت شهرنشین کشور ۸۰ درصد است، اما تمامی خدمات توسط شهرداریها ارائه میشود، افزود: خدمات رسانی شهرداریها در بخشهای زیادی جایگزین دولت شده و اگر خدمات توسط شهرداریها ارائه نشود، نابه سامانی به وجود خواهد آمد.
شهردار اصفهان ادامه داد: مقرر شده عوارض آلایندگی به شهرداریها پرداخت شود، اما میخواهند این سهم را به سازمان مالیاتی واگذار کنند؛ انتظار داریم شما به گونهای تصمیم بگیرید که آرامش به ما بازگردد ما باید امسال ۳ هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشیم، چرا باید بودجه شهرداریها در بودجه دولت پیش بینی شود.
اهواز در توسعه کشور نقش اساسی دارد و کشور نیز باید در توسعه اهواز نقش خود را ایفا کند
منصور کتانباف، شهردار اهواز با یادآوری اینکه اهواز در توسعه کشور نقش اساسی دارد و کشور نیز باید در توسعه اهواز نقش خود را ایفا کند، افزود: متاسفانه متروی ما بعد از ۱۳ سال هنوز به بهره برداری نرسیده و سال گذشته بانکها مانع فروش اوراق مشارکت شدند.