به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر مقدس قم، دکتر محمد منان رئیسی امروز در اختتامیه هفتادویکمین اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استان به میزبانی شهر مقدس قم که در سالن جلسات شهرداری قم برگزار شد، اظهار کرد: شوراهای شهر و مجلس شورای اسلامی منتخب مردم هستند و باید اتفاقاتی در این دو عرصه رخ دهد تا بازنگری اساسی در حیطه مدیریت شهری صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه در نظام اداره کلانشهرها دو چالش اساسی وجود دارد که یکی مسئله نظام درآمد هزینه شهرداری است، افزود: پس از چند دهه پیگیری در مجلس شورای اسلامی قانون درآمدهای پایدار تصویب شد که این قانون کمک بسیار کمی به حل این مسئله میکند.
منتخب مردم قم در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با اشاره به سهم درآمدهای ناپایدار که متأثر از عوارض ساختوساز و تراکم مازاد است گفت: این کار در مجامع به ظاهر قانونی صورت میگیرد که بیش از ۵۰ درصد درآمدهای اغلب کلانشهرهای کشور است.
وی ادامه داد: در قالب یک گروه کارشناسی در شهرداری تهران این مسئله را بررسی کردیم و در خوشبینانهترین حالت، این قانون حدود ۵ درصد به ظرفیت درآمدهای پایدار شهرداری تهران کمک میکند.
منان رئیسی با تأکید بر اینکه این مسئله موجب شده که چارچوبها و دستورالعملهایی که مکاتب علمی و مراجع قانونی و سیاسی برای مدیریت شهری تدوین میکنند، قابلیت تحقق نداشته باشند، گفت: اینکه ما فقط اسامی مدیران را تغییر دهیم اما کسی که در رأس نشسته ابزار قانونی لازم را متناسب با رویههای انقلاب اسلامی نداشته باشد، مثمر ثمر نخواهد بود.
وی با اشاره به مسئله درآمدهای شهری اظهار کرد: در شهرداری تهران عددی نزدیک به دو همت در ماه باید حقوق و دستمزد داده شود. منابع هزینههای جاری و عمرانی این نظام مدیریت شهری اگر پیشبینی نشود، هرکسی در رأس این سیستم باشد چارهای جز تراکم فروشی و ایجاد درآمد به هر طریق ممکن ندارد.
منان رئیسی عنوان کرد: اینکه در یک دوره مدیریت شهری حجم مصوبات کمیسیون ماده پنج چندین درصد بالا رود، نشاندهنده ضعف نظام قانونی در این مسئله است و اگر هم انتقادی در این زمینه صورت میگیرد، ابداً سیاسی نیست.
وی نظرات مقام معظم رهبری درباره هویت شهرها را موردتوجه قرار داد و خاطرنشان کرد: وقتی فضای شهر را متناسب با زیست تمدنی اسلامی طراحی نکنیم، نتیجه همین اتفاقات کف خیابان امروز است.
منتخب مردم قم در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخشی از این چالشها باید در مجلس و در مسئله قانونگذاری باید حل شود اظهار کرد: اگر شهرداری بخواهد شهر اسلامی بسازد باید ابزار داشته باشد و ابزار این مسئله درآمد پایدار است.
منان رئیسی با اشاره به نظرات مقام معظم رهبری درباره کسب درآمد در شهرداریها افزود: تهیه درآمد از هر طریقی مسئله خوبی نیست و باید عوارض فرهنگی این کسب درآمد در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/
نظام درآمد شهرداریها از چالشهای مدیریت شهری است/ تحول در مدیریت شهری به قانونگذاری نیاز دارد
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل عمومی شورای اسلامی شهر قم: کاهش گرههای ترافیکی شهر نیازمند افزایش نظارت تصویری و انضباط در ترددهاست
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مقدس قم: مردم شریف ایران اسلامی در حمایت از جبهه شجاع مقاومت، پرشور به میدان بیایند
نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم: امید محور مقاومت به ولایتفقیه است
کاهش گرههای ترافیکی شهر نیازمند افزایش نظارت تصویری و انضباط در ترددهاست
دهناد با تأکید بر لزوم تعیین شاخصهای استاندارد ارزیابی ترافیک در شهر قم گفت: عدم رعایت انضباط ترافیکی و ضعف نظارتی از عواملی است که گرههای ترافیکی قم را تشدید میکند؛ حل این مشکل مستلزم بازبینی رویکرد مدیریت ترافیک و توجه به ایجاد فضایی مناسب برای حملونقل انسانمحور است.
مردم شریف ایران اسلامی در حمایت از جبهه شجاع مقاومت، پرشور به میدان بیایند
ملایی با تأکید بر لزوم حمایت مردم ایران از جبهه مقاومت گفت: امروز جبهه مقاومت نیازمند حمایت معنوی، مالی و اجتماعی است و مردم ایران مانند تمام دوران تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برای حمایت از عدالت و حق به میدان بیاید.
امید محور مقاومت به ولایتفقیه است
صابری با اشاره به اینکه امروز تبعیت از ولایتفقیه فراتر از مرزهای جغرافیایی و اسلامی رفته است گفت: امروز تبعیت از ولیفقیه از مرزهای جغرافیایی و مرزهای اسلامی فراتر رفته و امید محور مقاومت به ولایتفقیه، کلام و دستورات ولیامر مسلمین جهان است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.