به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر مقدس قم، دکتر مصطفی ملایی در دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر با مدیرکل صداوسیمای استان قم، اظهار داشت: اساس کار در مسائل فرهنگی”نظام مسئله” است و نخستین کاری که در کمیسیون فرهنگی شورای شهر مورد بررسی قرار گرفته نظام مسئله با حضور کارشناسان بوده است.
وی ادامه داد: در نظام مسئله موردنظر شورای شهر مباحثی حداکثری مانند پیوست نگاری فرهنگی، هویت، فرهنگ عفاف و حجاب و مباحث حداقلی مانند درآمدهای شهری موردتوجه بوده است که از دل این نظام مسئله، نظام موضوعی و از تحلیل و ارزیابیهای نظام موضوعی، راهبرد و طرح و برنامههای راهبردی و ساختاری استخراج میشود.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به تأثیر پروژههای عمرانی بر محیط پیرامون خود، ابراز کرد: پیوست نگاری فرهنگی یکی از مسائل مهمی بوده که موردتوجه و تأکید مراجع و علمای حوزه علمیه است.
وی با تأکید بر اینکه تقویت هویت مکانی شهروندان قمی از محل زندگی خود با وجود تشتتهای قومی و فرهنگی یکی از مسائل کلان فرهنگی است، اذعان کرد: میزان آسیبهای اجتماعی و فرهنگی در شهرها ازنظر قومی زیاد است و برای این منظور تلاش شده تا احساس تعلقخاطر مردم به شهر قم با اجرای برنامههای آموزشی و فرهنگی بیشتر شود.
ملایی یادآور شد: بیانگیزگی، بیتفاوتی و افزایش آسیبهای اجتماعی از نتایج احساس بیهویتی به محل زندگی خود و رشد جامعهپذیری نسبت به ارزشها و باورها و حس وفاداری و اعتمادبهنفس از نتایج تقویت هویت مکانی شهروندان است.
به باور وی، سنتها و آیینهای ملی و مذهبی، مشارکتهای مدنی، ساخت موزهها، دهکدههای فرهنگی، مراسمات مردمی، آیینهای خیریه، جشنهای شهری و سایر طرحها و برنامههای انجامشده در فضای عمومی میتواند در افزایش احساس هویت و تعلقخاطر شهروندان مؤثر باشد.
عضو شورای اسلامی شهر قم اظهار کرد: مطالبه گری مردمی نیز یکی از مباحثی بوده که میتواند در افزایش تقویت روحیه و هویت در بین شهروندان قمی مؤثر باشد.
وی با اشاره به ادامه راهبردهای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم گفت: رفتار و فرهنگ شهروندی، صنایع فرهنگی و تعامل با هنرمندان برای عینیت بخشیدن به دغدغهها و شبکهسازی فعالان فرهنگی و اجتماعی از مهمترین راهبردهای این کمیسیون است.
ملایی با بیان اینکه مسئولیتپذیری نتیجه نهایی هویت بخشی در بین شهروندان است، خاطرنشان کرد: اسطورهسازی و پرداختن به اسطورههای واقعی در افزایش احساس تعلقخاطر مکانی اثرگذار است.
وی یادآور شد: توسعه نماهای رومی، سبک زندگی غربی و سایر معضلات فرهنگی از آثار کمرنگ بودن نقش هویت شهری و مکانی در بین مردم است.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر قم:
هویت شهری نقش اساسی در مسئولیتپذیری اجتماعی دارد
دکتر ملایی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه مسئولیتپذیری نتیجه نهایی هویت بخشی در بین شهروندان است، گفت: به هر اندازه که هویت شهری در بین مردم افزایش یابد از میزان آسیبهای اجتماعی کاسته میشود.
لینک کوتاه :
https://qomshora.ir/?p=6955
برچسب ها
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم: ضرورت ایجاد آرامستان ویژه جنوب شهر قم
رئیس کمیسیون خدمات شهری و امور زائرین شورای شهر قم: از اردوی هویتی تا دیوارنگارههای شهری؛ روایت قم در مسیر زیارت
پیام تبریک شورای اسلامی شهر قم به مناسبت روز ارتش
ارتش جمهوری اسلامی ایران از مکتب وحیانی اسلام و با تدبیر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی «رحمهالله علیه» و هدایتهای داهیانۀ رهبر انقلاب اسلامی در عرصههای مختلف نظامی و خدمت رسانی به جامعه، به عنوان بازوان پرتوان ملت، همواره کنار مردم بوده است.
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم:
ضرورت ایجاد آرامستان ویژه جنوب شهر قم
نیازمند با تأکید براینکه آرامستان دارالسلام نیاز منطقه جنوبی شهر را تأمین میکند، گفت: لازم است برای حل مشکلات آرامستان دارالسلام مسئولین استانی همراهی نمایند و این آرامستان راهاندازی شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری و امور زائرین شورای شهر قم:
از اردوی هویتی تا دیوارنگارههای شهری؛ روایت قم در مسیر زیارت
حجتالاسلام استقامت از اختصاص ردیف بودجه مستقل برای توسعه فرهنگ میزبانی زائران در قم خبر داد و گفت: بودجهریزی فرهنگی شهر قم در سال 1404 با رویکرد میزبانی زائران تدوینشده و امیدواریم شاهد تحول بزرگی در حوزه میزبانی از زائران در شهر مقدس قم باشیم.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.