لزوم افزایش سواد رسانه ای در جنگ روایت ها/مدیریت شهری از خبرنگاران حمایت کند
لزوم افزایش سواد رسانه ای در جنگ روایت ها/مدیریت شهری از خبرنگاران حمایت کند
یوسف پور با تاکید بر حمایت مدیریت شهری از خبرنگاران گفت: همان‌طور که در ابتدای انقلاب نهضت سوادآموزی با کار جهادی به میدان آمد امروز نیاز است نهضت سواد رسانه‌ای راه‌اندازی شود، امروز تولید محتوا و رسانه در دست همه اقشار جامعه بوده ولی به افزایش سواد رسانه‌ای توجه ای نمی‌شود.

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر مقدس قم، فخرالدین یوسف پور رئیس خانه مطبوعات استان قم با حضور در نود و هفتمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار داشت: استان قم در حوزه خبر در کشور سرآمد بوده و نخستین شهید حوزه خبر قبل از شهید صارمی و شهید مدافع حرم به نام قم ثبت‌شده است.
وی سپس تعداد رسانه‌های فعال و دارای مجوز در شهر قم را ۵۱۴ مورد اعلام کرد و افزود: در شهر قم ۶۰ رسانه در نوبت چاپ، ۳۰۲ رسانه چاپی، ۹۴ رسانه الکترونیکی و ۱۱۸ رسانه برخط فعال بوده که ازنظر سرانه رسانه بعد از تهران در مقام دوم قرار داریم.
رئیس خانه مطبوعات استان قم ادامه داد: علاوه بر این تعداد رسانه دفتر اصلی سه خبرگزاری رسمی رسا، حوزه و ابنا با ظرفیت بین‌المللی با ارائه خبر به ۱۸ زبان خارجی در قم فعال بوده و بعد از تهران پر خبرترین شهر کشور هستیم.


وی یادآور شد: اخبار شهر قم ازنظر کمی و کیفی نیز در رتبه دوم کشوری قرار دارد و خانه مطبوعات به‌عنوان متولی و حامی خبرنگاران داری ۲۶۰ عضو است که ۱۹۰ عضو آن اصلی و ۷۰ عضو افتخاری دارد و ۳۰ نفر نیز در مرحله بررسی است.
یوسف پور در ادامه جایگاه رسانه‌های قم را موردبررسی قرارداد و گفت: باوجود فعالیت حرفه‌ای خبرنگاران در قم هنوز رسانه‌های قم جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده‌اند و هنوز درگیر مشکلات اقتصادی بوده و نیاز به حمایت جدی دارند.
وی ادامه داد: نزدیکی شهر قم به پایتخت باعث شده خیلی از برندهای اقتصادی از ظرفیت رسانه‌های تهران استفاده کرده و منافعی عاید شهر قم و رسانه‌های قم نشود و در حوزه اقتصاد و امور مالی ضعیف بمانند.
رئیس خانه مطبوعات استان قم مشکلات مالی در حوزه خبر را مانع اجرای برنامه‌های خانه مطبوعات دانست و گفت: به علت نبود درآمدهای پایدار خانه مطبوعات که مهم‌ترین حامی خبرنگاران هستند نتوانسته کاری پیش برده و حمایت لازم را از اعضای خود داشته باشد.
وی از شورا و شهرداری درخواست کرد برای حل مشکلات اقتصادی خبرنگاران به میدان بیایند و گفت: خانه راهکارهایی برای حل مشکلات اقتصادی و ایجاد درآمدهای پایدار دارد و اگر بتوانیم به راهکاری مشترک دست پیدا کنیم اتفاق خوبی در این حوزه خواهد افتاد.
یوسف پور ادامه داد: دومین و مهم‌ترین دغدغه خانه مطبوعات افزایش سطح سواد رسانه‌ای در جامعه و بین مسئولان است، امروز تولید محتوا و رسانه در دست همه اقشار جامعه بوده ولی به افزایش سواد رسانه‌ای توجه ای نمی‌شود.
وی تأکید کرد: همان‌طور که در ابتدای انقلاب نهضت سوادآموزی با کار جهادی به میدان آمد امروز نیاز است نهضت سواد رسانه‌ای راه‌اندازی شود و خانه آمادگی تأمین مدرس و استاد را داشته و امیدواریم با همکاری شورا و شهرداری این مهم آغاز شود.
رئیس خانه مطبوعات در پایان خاطرنشان کرد: شورا می‌تواند با ایجاد زیرساخت‌ها و تصویب ارائه آموزش سواد رسانه‌ای این کار را به سایر ارگان‌ها نیز تسری داده و شاهد اتفاق خوبی در این حوزه در شهر قم باشیم و تشکیل کارگروه و کمیته مشترک می‌تواند در تسریع این امر بسیار کمک‌کننده باشد.
انتهای پیام/