اشتباهات گذشته دولتی در الحاق ۵۶۰ هکتاری پردیسان تکرار نشود/ضرورت توجه به حقوق شهر قم
اشتباهات گذشته دولتی در الحاق ۵۶۰ هکتاری پردیسان تکرار نشود/ضرورت توجه به حقوق شهر قم
دکتر اسلامی اظهار داشت: مدیریت شهری قم ضمن حمایت از طرح جهش تولید مسکن در قم، تذکرات و ملاحظاتی برای اجرای این طرح دارد که باید در نظر گرفته شود، در حال حاضر وضعیت پردیسان مقابل چشمان مردم و ما است؛ امیدواریم غفلت‌هایی که در آن زمان اتفاق افتاده در این الحاق صورت نگیرد.

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر مقدس قم، دکتر حسین اسلامی صبح دوشنبه در هجدهمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم که در ساختمان شهید باکری برگزار شد، با اشاره به تصویب الحاق ۵۶۰ هکتار از اراضی بالادست پردیسان به شهر قم اظهار داشت: این کار در راستای طرح جهش تولید مسکن صورت گرفته است.

وی افزود: مدیریت شهری قم ضمن حمایت از این امور، تذکرات و ملاحظاتی برای اجرای این طرح دارد که باید در نظر گرفته شود.

رئیس شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: در حال حاضر وضعیت پردیسان مقابل چشمان مردم و ما است؛ امیدواریم غفلت‌هایی که در آن زمان اتفاق افتاده در این الحاق صورت نگیرد.

وی با اشاره به اهمیت مسئله کاربری‌های تجاری گفت: نباید به وضعیتی برسیم که پارکینگ‌ها تبدیل به مغازه و تجاری شود.

اسلامی افزود: املاک ذکر شده در تبصره ۶ «قانون نحوه تقویم ابنیه، املاک و اراضی موردنیاز شهرداری‌ها»، قطعاً شامل اراضی با کاربری تجاری می‌شود و اتفاقاً این کاربری مدنظر قانون‌گذار بوده چراکه معوض تملک اراضی تجاری در طرح‌های شهری است.

وی با اشاره به معضل مدیریت شهری در پردیسان برای حل مشکل تجاری‌ها اظهار داشت: صدور مجوز تجاری موقت برای شهرداری بنا بر اجبار اجتماعی اتفاق افتاده بود و کلید این مشکل در دست دولت است.

رئیس شورای اسلامی شهر قم افزود: تجاری‌های پردیسان محل مشخصی دارد اما در اختیار دولت است؛ از طرفی دولت این تجاری‌ها را نه احداث و نه واگذار می‌کند.

وی معتقد است دولت باید حقوق تبصره ۶ قانون نحوه تقویم ابنیه، املاک و اراضی موردنیاز شهرداری‌ها را به شهرداری در حیطه کاربری تجاری واگذار کند تا این موضوع حل شود.

اسلامی به مسکوت ماندن واگذاری اراضی ۴۸ هکتاری به‌عنوان پشتیبان طرح‌های توسعه اطراف حرم مطهر هم اشاره کرد و اظهار داشت: تمام مقررات مربوط به مسئله ۴۸ هکتاری در دوره‌ای به استان واگذارشده بود اما نمی‌دانیم چرا این موضوع در دولت قبل به تهران بازگشت داده‌شده و به بهانه‌های مختلف متوقف می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: این اراضی منبعی است برای این‌که بتوانیم تملکات ضلع شرقی حرم مطهر را به پایان رسانده و بافت فرسوده اطراف حرم را ساماندهی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: نامه‌ای اخیراً تنظیم‌شده و نظر من این است که در سفری که رئیس‌جمهور به قم دارند، موضوعات ۴۸ و ۳۲ هکتاری را خاتمه دهیم.

رئیس شورای اسلامی شهر قم اظهار داشت: درگذشته هم مدیریت این اراضی به مدیریت استان واگذارشده و ضرورتی ندارد این مسئله به تهران رفته و افراد ناآشنا به وضعیت شهر برای آن تصمیم بگیرند.

وی با اشاره به اینکه احداث ۶۳ هزار واحد مسکونی برای دوره چهارساله در شورای تأمین مسکن تصویب‌شده ادامه داد: ۱۵۶۰ هکتار برای حدود ۳۰ هزار خانوار است و ۳۳ هزار خانوار دیگر باید در نقاط دیگر ساماندهی شوند.