بیانیه گام دوم انقلاب؛ توجه به نظرات و مشارکت نوجوانان و جوانان در اداره جامعه
بیانیه گام دوم انقلاب؛ توجه به نظرات و مشارکت نوجوانان و جوانان در اداره جامعه
دکتر ملایی با اشاره به حضور بیش از 20 دانش آموز دختر نخبه قمی در جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر قم، اظهار داشت: این جلسه هم اندیشی با حضور اعضای کمیسیون، هیات اندیشه ورز قرارگاه 19 دی، معاون فرهنگی، هنری سپاه قم و جمعی از دختران نخبه استان قم با موضوع ارائه ایده و راهکار جهت ارتقاء جایگاه حجاب و عفاف و تقویت بصیرت فاطمی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر مقدس قم، دکتر مصطفی ملایی در گفت‌وگو با خبرنگار شهر نیوز، از برگزاری جلسه‌ هم اندیشی در جهت بررسی دغدغه و مطالبات دختران نخبه استان قم خبر داد و اظهار داشت: این جلسه با موضوع راهکارهای تقویت حجاب و عفاف و ایجاد بصیرت فاطمی در مدارس و جامعه در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تشکیل گردید.
وی دغدغه‌های دانش آموزان به‌خصوص دانش آموزان دختر در موضوع عفاف و حجاب را موردتوجه قرارداد و افزود: دانش آموزان دغدغه‌مند بوده و بسیار خلاق در این حوزه فعالیت می‌کنند و پیشنهاد‌ها و راهکارهایی که ارائه کردند مورد نقد وبررسی قرار گرفت.


رئیس کمسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به نکات مطرح شده در این هم اندیشی، گفت: یکی از دغدغه‌هایی که در این جلسه موردبررسی قرار گرفت احساس امنیت برای افراد بدحجاب و تلقین فضای ناامن برای خانم‌های محجبه در جامعه است که باید برای آن تدابیری اندیشیده شده و نباید این موضوع ابعاد وسیعی در جامعه پیدا کند.
وی ادامه داد: نکته مورد تاکید دانش آموزان این مهم است که موضوع عفاف و حجاب به‌عنوان یک ضرورت در مدارس دیده شود و از برخورد تند در این مقوله پرهیز شده و نسبت به حضور پررنگ‌تر طلاب، سخنرانان و نیز خانواده های معظم شهدا در مدارس راهکاری اندیشیده شده تا تبیین گری این مهم از لسان جامعه ارزشی صورت گیرد.
ملایی با درخواست از تمام ارگان‌های فرهنگی استان برای داشتن حضوری فعال در این حوزه تصریح کرد: باید حضور خانم‌های چادری در جامعه پررنگ‌تر شده و برنامه‌های تشویقی و حمایتی ویژه‌ای برای این افراد تعریف کنیم، همچنین شرایط حضور افراد موفق محجبه در رسانه‌ها فراهم شود.
وی بر استفاده از روش‌های خلاقانه در تبلیغ حجاب و عفاف تأکید کرد و گفت: هنرمندان لازم است در این عرصه ورود کنند و مسابقات عکاسی، شعر، تئاتر، فیلم و … با این موضوع برگزار شود، سخنرانان توانمند و آگاه به شبهات در مدارس حضور پیدا کنند و تجربیات افراد به‌تازگی محجبه شده در این خصوص استفاده کرده و روایت شود.


رئیس کمسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر قم تعامل با خانواده شهدا را یکی از راهکاری خوب برای آشنایی دانش آموزان بافرهنگ عفاف و حجاب برشمرد و گفت: برگزاری کرسی‌های علمی و آزاداندیشی و اردوهای فرهنگی و راهیان پیشرفت در مدارس می تواند به عنوان یک الگوی مناست مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به دغدغه دانش آموزان در خصوص توانمند سازی و تقویت معلمان گرانقدر در پاسخگویی به شبهات را یادآور شد و اظهار داشت: عصر امروز، عصر رسانه است و برگزاری زنگ رسانه در مدارس بیشتر مورد توجه قرار گیرد و برای پاسخگویی به شبهات دانش آموزان از افراد متخصص دعوت‌ شود و همچنین درخواست داشتند، مدارس نسبت به برگزاری جلسات قرآن و نهج‌البلاغه اهتمام بیشتری داشته باشند.


ملایی لازمه توجه به مقوله حجاب و عفاف در دوران کودکی را نیازمند کار کارشناسی دقیق دانست و خاطرنشان کرد: معرفی کتاب برای کودکان و تبلیغ مبانی فرهنگی با روشی نرم و خلاقانه باید در دستور کار قرار گیرد و در این آموزش‌ها بر رعایت مبانی اخلاقی تأکید شود.
رئیس کمسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به مطالبه دختران نخبه قم در خصوص فعالیت بیشتر حرم مطهر در برگزاری برنامه‌های فرهنگی برای دانش آموزان دختر، گفت: آستانه مقدس امام رضا(ع) برنامه‌های ویژه‌ای برای دانش آموزان دارد و حرم مطهر حصرت معصومه (س) نیز در این مقوله پررنگ تر حضور پیدا کند.
وی در پایان تاکید کرد: ایام فاطمیه، بهترین فرصت جهت تبیین حجاب و عفاف در جامعه است و انتظار از تمامی دستگاه ها، خاصه شهرداری این مهم است که در تبلیغات شهری به این اصل توجه ویژه گردد.